Eneco steekt elk jaar enkele honderden miljoenen euro’s in duurzame energie. We bouwen in Nederland windmolenparken op zee en op land, omdat we geloven in windenergie. HollandseWind® is voor 100 procent opgewekt in Nederland. Bedrijven die deze groene stroom inkopen, kunnen daarmee stijgen op de CO2-prestatieladder. Dit vergroot meteen de kans op succes bij aanbestedingen. Lees hier wat HollandseWind® inhoudt.

Eneco

Eneco heeft haar bedrijfsstrategie gebouwd op duurzame energie. We investeren van alle Nederlandse energiebedrijven het meeste in duurzame opwekking. In 2012 hebben we 273 miljoen euro geïnvesteerd in windparken op land en zee, zonne-installaties en biomassaprojecten. Hierdoor krijgt 20 procent van onze klanten duurzame energie, opgewekt met onze eigen projecten. Dit aandeel is groeiende.

HollandseWind®

De Nederlandse overheid heeft grootse ambities uitgesproken voor windenergie. Zo moet er in 2020 6000 megawatt aan extra windenergiecapaciteit op land zijn toegevoegd. Voor windparken op zee liggen er dergelijke ambities. Eneco draagt graag bij aan deze ontwikkeling. Nederland staat synoniem voor wind en het is logisch om daarin als bedrijf te investeren. We hebben zelf de afgelopen jaren een flink aantal windparken gebouwd. HollandseWind® is windstroom afkomstig uit onze windparken Sint Antoinedijk in Stampersgat, Anna Vosdijk-Moggershilpolder aan de Oosterschelde of het Prinses Amaliawindpark in de Noordzee.

CO2-prestatieladder

Omdat de meeste bedrijven niet zelf windmolens kunnen plaatsen is gebruik van gegarandeerd groene stroom een goede manier om duurzaam te scoren. Met HollandseWind® koop je schone stroom in en kom je hoger op de CO2-prestatieladder. HollandseWind® heeft sinds 2012 het SMK Milieukeurmerk. Dit keurmerk wordt verstrekt aan producten die in hun branche de minste CO2-uitstoot hebben. HollandseWind® is schoon, zonder enige CO2-uitstoot. (MKB-) bedrijven die deze windstroom afnemen, eindigen hoger op de CO2-prestatieladder. De ladder is een instrument om bedrijven, die deelnemen aan aanbestedingen, te stimuleren om hun CO2-uitstoot te verminderen met hun bedrijfsvoering. Met een hogere plek op de ladder, maak je meer kans om een aanbesteding te winnen. Dit maakt een investering in duurzame stroom extra interessant.

Duurzaam ondernemen

De Boer/Dutch Dredging, een oer-Hollands baggerbedrijf uit Sliedrecht, heeft HollandseWind® ingekocht. Directeur Kees van de Graaf zegt: “Duurzaamheid is een beetje een modewoord, ik praat liever over goed fatsoen. Voor veel bedrijven is duurzaamheid een commerciële keuze terwijl andere bedrijven er bewust voor kiezen vanwege de milieuvoordelen. Wij staan er volledig achter. Bij de CO2-prestatieladder is een van de onderdelen ‘duurzaam ondernemen’. Daar moeten we en willen we als bedrijf aan meedoen. Want hoe hoger je op deze ladder staat, hoe hoger de korting die je krijgt op de aanneemsom. En des te interessanter we worden voor de opdrachtgever van de aanbesteding”.

Korting

HollandseWind® is gecertificeerd en voldoet aan de strenge eisen van Milieukeur. Ondernemers met een kleinzakelijke aansluiting krijgen windkrachtkorting. Hoe harder de wind waait, hoe hoger de korting. Deze korting kan oplopen tot 108 euro in 3 jaar. Meer weten over hoe je energie met HollandseWind® kunt verduurzamen? Klik hier.

De Boer – Dutch Dredging

Bekijk hieronder het interview met directeur Kees van de Graaf van baggeraar De Boer – Dutch Dredging waarom hij voor HollandseWind® heeft gekozen.

Peter Paul Weeda is directeur zonne-energie Nederland bij Eneco. Namens Eneco laat hij in een reeks bijdragen zien hoe ondernemers baat kunnen hebben bij duurzaam ondernemen. Eneco is partnerexpert van Z24.


Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl